Πως να χωρέσετε περισσότερα δεδομένα στο android σας

Συντάχθηκε απο τον / την στη Γενικά το .

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό στη ζωή από το να συνειδητοποιήσετε ότι το τηλέφωνό σας Android αρνείται να εγκαταστήσει μια μεγάλη ενημέρωση μόνο και μόνο λόγω της χαμηλής αποθήκευσης. Σε αντίθεση με άλλες ενόχληση της ζωής, είναι επίσης απλό να διορθωθεί.

Ανεξάρτητα από το αν η συσκευή σας διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 32GB ή 64GB, είναι εύκολο να εξαντληθεί ο χώρος μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, ακόμα κι αν έχετε επεκτείνει την αποθήκευση σας σε 16 ή 32 συναυλίες μέσω της κάρτας MicroSD. Εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους για να ελευθερώσετε λίγο χώρο στο Android σας.

Διαγραφή λήψεων

Σε ένα φάκελο "Λήψεις" στη συσκευή σας, αποθηκεύονται ό, τι κάνετε λήψη (συμπεριλαμβανομένων των βίντεο του WhatsApp ή του Facebook, των φωτογραφιών, των εγγράφων κ.λπ.). Τα περισσότερα αρχεία σε αυτόν τον φάκελο είναι πιθανότερο να μην είναι απαραίτητα. Έτσι, ήρθε η ώρα να απελευθερώσετε λίγο χώρο αφαιρώντας αυτά τα ανεπιθύμητα αρχεία. Ο φάκελος "Λήψη" μπορεί επίσης να ονομάζεται "Τα αρχεία μου" στο συρτάρι εφαρμογής. Απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το αρχείο και πατήστε το εικονίδιο Κάδος ή το κουμπί διαγραφής για να το αφαιρέσετε.

Καταργήστε την εγκατάσταση των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε πρόβλημα αποθήκευσης και χρειάζεστε περισσότερο χώρο, θα πρέπει να ξεκινήσετε να καταργείτε ορισμένες εφαρμογές που δεν χρειάζεστε πλέον. Μπορείτε σίγουρα να έχετε μερικές ή περισσότερες εφαρμογές που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ. Ή κάποιες εφαρμογές μπορεί να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου. Για να το βρείτε, απλώς πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές. Θα εμφανίσει τη λίστα των εφαρμογών κατά μέγεθος. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγαλύτερες εφαρμογές θα εμφανιστούν στην κορυφή.

Άλλη επιλογή είναι να ανοίξετε το Play Store. Πατήστε τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία και πατήστε Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου και πατήστε την καρτέλα Εγκατεστημένο. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Ταξινόμηση και επιλέξτε μια επιλογή όπως Μέγεθος ή Τελευταία. Για να ταξινομήσετε τις εφαρμογές στο "Last Used", μετακινηθείτε προς τα κάτω και δείτε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε περισσότερο. Απλώς πατήστε και επιλέξτε "Κατάργηση εγκατάστασης".

Καθαρή μνήμη cache

Οι περισσότερες εφαρμογές Android χρησιμοποιούν αποθηκευμένα ή αποθηκευμένα δεδομένα, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο όταν φορτώνετε ξανά και ξανά την ίδια εφαρμογή. Επίσης, αποθηκεύει δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Αυτά τα αρχεία είναι για σας ευκολία. Αλλά δεν χρειάζεται να τους κρατήσετε χωρίς λόγο. Για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και το temp για να εξοικονομήσετε χώρο, απλώς κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές> Διαχείριση εφαρμογών και επιλέξτε την εφαρμογή για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη. Στις πληροφορίες εφαρμογής της εφαρμογής, πατήστε "Αποθήκευση" και "Διαγραφή προσωρινής μνήμης". Για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη από όλες τις εφαρμογές, απλώς κατευθυνθείτε στο "Ρυθμίσεις> Αποθήκευση" και επιλέξτε Αποθηκευμένα δεδομένα για να καταργήσετε την προσωρινή μνήμη όλων των εφαρμογών που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή σας.

Μετακίνηση φωτογραφιών στο Cloud

Γνωρίζατε ότι η εφαρμογή Google Photos έχει λειτουργίες για να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για ατελείωτο αριθμό φωτογραφιών; Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για κάθε φωτογραφία που τραβάτε στη συσκευή σας Android απευθείας στο Google Photos και δεν θα μετράει το Google Drive. Μόλις δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας, μπορείτε να τα αφαιρέσετε για να εξοικονομήσετε χώρο.

Απλώς ενεργοποιήστε τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού του Google Photos, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ελεύθερο χώρο του cloud. Ανοίξτε το Google Photos και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός και ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών έως 16MP υψηλής ποιότητας ή στο αρχικό μέγεθος. Η Google Photos παρέχει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για εικόνες και μέσα πολυμέσων, τα οποία δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο αρχικό μέγεθος στο Google Drive. Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας με το Google Photos, απλά πηγαίνετε στο Settings> Free space space και θα σκουπίσετε όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν αποθηκευτεί στην αποθήκευση σύννεφων.

Μετακινήστε εφαρμογές σε Micro SD

Οι εφαρμογές συνήθως καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αποθήκευσης του τηλεφώνου σας. Εάν διαθέτετε συσκευή Android με δυνατότητα επέκτασης αποθήκευσης, μπορείτε να μεταφέρετε μερικές μεγαλύτερες εφαρμογές στο MicroSD. Απλώς πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές> Διαχείριση εφαρμογών και επιλέξτε τις εφαρμογές απορρόφησης αποθήκευσης.

Εάν η εφαρμογή επιτρέπει την αποθήκευση σε κάρτα MicroSD, θα εμφανιστεί ένα κουμπί "Μετακίνηση σε κάρτα SD" που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Σε ορισμένες συσκευές, αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη στην ενότητα Αποθήκευση. Έχετε υπόψη ότι ορισμένα τμήματα της εφαρμογής μετακινούνται σε κάρτα SD. Το ποσό των δεδομένων εφαρμογών που μεταφέρονται εξαρτάται από την ίδια την εφαρμογή. Οι περισσότερες από τις μεγάλες εφαρμογές δεν μετακινούν ένα μεγάλο μέρος των δεδομένων τους στην κάρτα SD.

Διαγραφή αρχείων μέσω λογισμικού τρίτου μέρους (προαιρετικό)

Λοιπόν, υπάρχουν πάντα εξαιρετικές εφαρμογές ή λογισμικό εκεί έξω που σας βοηθούν σε τέτοιου είδους θέματα, όπως το SafeWiper για Android. Ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείται το εργαλείο τρίτου μέρους είναι ότι εξοικονομεί πολύ χρόνο. Μπορείτε να ολοκληρώσετε την εργασία με ένα μόνο κλικ ή κλικ. Η όλη διαδικασία γίνεται αυτόματα. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά δεν είναι δωρεάν. Πρέπει να πληρώσετε λίγα ευρώ για να τα χρησιμοποιήσετε πλήρως.

Συμπέρασμα

Λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο μέγεθος του αρχείου των εφαρμογών στην αγορά, σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές smartphone άρχισαν να εκκινούν τις συσκευές τους Android με χωρητικότητα μέχρι 32GB έως 64GB. Αλλά είναι ακόμα εύκολο να τρέχετε χαμηλά στην αποθήκευση μέσα σε λίγους μήνες από τη χρήση.

Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να ξεκαθαρίσετε εκατοντάδες MB και ακόμη και λίγες συναυλίες αποθήκευσης, αφαιρώντας ανεπιθύμητες εφαρμογές, εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη και διαγράφοντας ανεπιθύμητα μέσα και εικόνες. Ελπίζουμε οι παραπάνω μέθοδοι να σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε λίγο χώρο, ώστε να μπορείτε να κάνετε λήψη των τελευταίων ενημερώσεων στη συσκευή σας.

Τελευταία ενημέρωση: Νοε 06, 2018

Σχετικό άρθρο

Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Captcha