Παρουσίαση Samsung Galaxy S9

Συντάχθηκε απο τον / την στη Νέα προϊόντα, Προτεινόμενα Προϊόντα το .

Το Samsung Galaxy S9 έρχεται με σχεδιασμό από αλουμίνιο και γυαλί. Το αλουμίνιο είναι για το πλαίσιο, ενώ Gorilla Glass 5 γυαλί έχουμε στην πρόσοψη και το πίσω μέρος. Η συσκευή φέρει πιστοποίηση IP68, καθώς είναι ανθεκτική σε σκόνη και νερό βάθους 1.5 μέτρου, για 30 λεπτά περίπου. Τονίζουμε πως η πιστοποίηση αναφέρεται σε γλυκό νερό.

Η οθόνη της συσκευής είναι στις 5.8 ίντσες, ανάλυσης QHD+, ενώ η τεχνολογία της είναι Super AMOLED. Έτσι η πυκνότητα σε pixels φτάνει τα 570ppi, για πολύ μεγάλη οξύτητα στην εικόνα. Η οθόνη είναι συμβατή με HDR10 περιεχόμενο και διαθέτει 3D Touch στο home button, που βρίσκεται στην οθόνη.

Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον Exynos 9810, μαζί με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο. Αν χρειαστούμε παραπάνω χώρο, μπορούμε να θυσιάσουμε την μία από τις δύο SIM και να προσθέσουμε microSD μέχρι 400GB.

Στο κομμάτι της κάμερας έχουμε 12MP αισθητήρα στο πίσω μέρεος, πάνω από φακό κινούμενου διαφράγματος f/1.5-2.4. Επίσης έχουμε οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS), κάτι που κάνει την κάμερα ιδανική για συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η πίσω κάμερα μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 8MP, πίσω από φακό f/1.7, ενώ έχουμε και δυνατότητα autofocus. Η εμπρόσθια κάμερα τραβάει βίντεο QHD. Πλέον έχουμε και δυνατότητα Super Slow Motion Video, στα 720p@960fps.

Η συσκευή έρχεται με αναγνώριση ίριδας, προσώπου ή συνδυασμό και των δύο, ενώ υπάρχει και η πιο αξιόπιστη και γρήγορη λύση του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πίσω κάμερα.

Η συσκευή έρχεται με Android 8.0 Oreo και έχει μπαταρία 3000mAh, με δυνατότητα Quick Charge.

Ας δούμε την συσκευή πιο αναλυτικά.

Εμφάνιση

Το Samsung Galaxy S9 σχεδιαστικά είναι σαν τον προκάτοχό του, το Galaxy S8, με βασική διαφορά στην τοποθέτηση της κάμερας και του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.Πλέον έχουμε των σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την κάμερα. Κατά τα άλλα σχεδιαστικά είναι το ίδιο με το Galaxy S8, με λιγότερη όμως ολισθηρότητα στο κράτημα. Η συσκευή αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ανόητα notches για να έχουμε πολύ μικρά bezels και είναι πραγματικά στολίδι. Με κυρτή οθόνη και σχεδόν Full Screen οθόνη, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Οθόνη

Έχουμε ακούσει διθυραμβικά σχόλια για την οθόνη του Galaxy S9 και όλα αυτά λένε την αλήθεια. Έχουμε κυριολεκτικά την καλύτερη οθόνη σε smartphone με μόνο αντίπαλο το Galaxy S9+, που το νικάει λόγω μεγέθους. Η οθόνη έχει ανάλυση 1440×2960, πράγμα που σημαίνει πως η πυκνότητα σε pixels είναι στα 570ppi. Έτσι έχουμε πολύ sharp εικόνα, υψηλής ευκρίνειας. Οι γωνίες θέασης είναι άριστες και η φωτεινότητα της οθόνης ιδιαίτερα υψηλή, ώστε να έχουμε πολύ καλή εμπειρία χρήσης σε εξωτερικούς χώρους. Τα χρώματα που παράγει η οθόνη είναι πολύ ρεαλιστικά και ζωντανά, ενώ σε περιεχόμενο HDR, τότε η οθόνη του Galaxy S9 δείχνει τα δόντια της, παράγοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου έχουμε αναβάθμιση σε σχέση με το Galaxy S8, αφού πλέον το ακουστικό λειτουργεί σαν δεύτερο ηχείο, προσφέροντας στερεοφωνικό ήχο. Ηχητικά η συσκευή είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Έχουμε γεμάτα μπάσα και καθαρά πρίμα. Από το ακουστικό βγαίνουν οι ψηλές και από το κάτω ηχείο οι πιο μπάσες. Γενικά η ποιότητα ήχου για κινητό είναι άριστη, ενώ αν θέλουμε το κάτι παραπάνω, θα μας το δώσουν τα ακουστικά από την AKG, που βρίσκονται μέσα στην συσκευασία της συσκευής, τα οποία είναι εξαιρετικά.

Κάμερα

Φυσικά όπως είδαμε και στο review του Galaxy S9+, έχουμε την ίδια ακριβώς κάμερα, με την διαφορά πως δεν διαθέτουμε τον δεύτερο αισθητήρα, που προσφέρει το 2x οπτικό ζουμ. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ακριβώς ίδιο, με αισθητήρα 12MP στο πίσω μέρος και φακό κινούμενου διαφράγματος f/1.5-2.4, ανάλογα με τον φωτισμό. Το f/1.5 προσφέρει περισσότερη λήψη φωτός, με μειωμένο όμως βάθους πεδίου, ενώ το f/2.4 προσφέρει μεγαλύτερο βάθος πεδίου σε καλό φωτισμό. Το αρνητικό του f/1.5 είναι πως σε χαμηλό φωτισμό, όπου και χρησιμοποιείται, έχουμε εστιασμένο το θέμα μας, αλλά τα πάντα μπροστά ή πίσω του, είναι κάπως πιο φλουταρισμένα. Γενικά όμως η κάμερα μπορεί να τραβήξει άριστες φωτογραφίες για κινητό, στις περισσότερες συνθήκες φωτισμού.

Στην πρόσοψη έχουμε τον αισθητήρα 8MP, με φακό διαφράγματος f/1.7, που παράγει αρκετά καλές φωτογραφίες. Η κάμερα προσφέρει autofocus, ώστε να είναι εστιασμένο καλά το πρόσωπό μας.

Η κάμερα προσφέρει και την λειτουργιά AR emoji, ώστε να δημιουργούμε το avatar μας για χρήση στα social media, μια λειτουργία που την βρήκαμε κάπως άσκοπη, ειδικά για το αγοραστικό κοινό αυτής της συσκευής.

Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε μια πολύ καλή κάμερα, με δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Στον αντίποδα όμως έχουμε την έλλειψη ψηφιακής σταθεροποίησης, που ενισχύει τον οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, κάτι που συμβαίνει στις υπόλοιπες αναλύσεις. Γενικά έχουμε πολύ καλής ποιότητας βίντεο.

Μια νέα για την Samsung λειτουργία είναι το Super Slow Motion Video, στα 960fps. Δεν φτάνει την ποιότητα εικόνας που είδαμε στο Xperia XZ2 και Xperia XZ2 Compact, καθώς η ανάλυσή του είναι μόλις 720p, σε αντίθεση με τα 1080p του Xperia XZ2, όμως δεν έχουμε άσχημα αποτελέσματα. Η κάμερα προσφέρει αναγνώριση κίνησης, που δουλεύει αρκετές από τις φορές που χρησιμοποιείται, όμως έχει ένα ποσοστό αποτυχίας. Η κάμερα κάνει λήψη βίντεο για 0.2 του δευτερολέπτου και το μετατρέπει σε βίντεο 6 δευτερολέπτων, στα 30 fps. Έτσι έχουμε 32 φορές πιο αργή κίνηση.

Επιδόσεις

Οι επιδόσεις του Samsung Galaxy S9 είναι πολύ κοντά στα επίπεδα του Galaxy S9+, όμως λίγο χαμηλότερες, κατά βάση λόγω της μικρότερης μνήμης RAM. Οι επιδόσεις όμως παραμένουν πολύ δυνατές, αφού η διαφορά που προσφέρουν τα έξτρα 2GB RAM, είναι μικρές. Τις μέρες που είχαμε την συσκευή δεν παρατηρήσαμε lag ή κολλήματα, όμως η διαθέσιμη RAM ήταν πολλές φορές κάτω από το 1GB, πράγμα που μας κάνει να ανησυχούμε για το μέλλον. Πάντως σίγουρα δεν θα έχουμε προβλήματα μέσα στις εφαρμογές, αφού το chipset είναι αρκετά δυνατό, ώστε να τρέξει κυριολεκτικά τα πάντα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, όσο βαρύ και αν είναι.

Αυτονομία

Στο κομμάτι της αυτονομίας η συσκευής μας απογοητεύει, αφού τα πηγαίνει χειρότερα από τον προκάτοχό της, σύμφωνα με μετρήσεις που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες. Σε εμάς τα πηγαίνει λίγο καλύτερα, πετυχαίνοντας 7 ώρες και 49 λεπτά στο PCMark, αντί 7 ωρών και 39 λεπτών που πέτυχε πέρσι το S8 που δοκιμάσαμε. Σε καθημερινή χρήση σαν βασική συσκευή δύσκολα μας έβγαλε την μέρα, με αρκετά βαριά χρήση. Έτσι χρειαστήκαμε μερικά λεπτά φόρτισης ώστε να είμαστε πιο σίγουρη. Με πιο ήρεμη χρήση, η συσκευή θα σας βγάλει την μέρα. Το σίγουρο είναι πως είναι αρκετά χαμηλότερα από τον ανταγωνισμό της, με την μπαταρία των 3000mAh να είναι πλέον λίγη για την 5.8 ιντσών οθόνη, αυτής της ανάλυσης.

Συμπεράσματα

Το Samsung Galaxy S9 είναι μια πολύ δυνατή συσκευή με τα σημεία υπεροχής της και τις αδυναμίες της. Διαθέτει άριστη οθόνη και ήχο, ενώ η κάμερα είναι ίσως η δυνατότερη της αγοράς μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το review. Οι επιδόσεις είναι πολύ δυνατές και κατασκευαστικά έχουμε στιβαρότητα και πολύ όμορφη εμφάνιση.

Στον αντίποδα εν έτη 2018 και με το στήσιμο του λειτουργικού από την Samsung θα θέλαμε σίγουρα 6GB RAM και οπωσδήποτε μεγαλύτερη μπαταρία, όπως επίσης και την δεύτερη κάμερα, ειδικά όταν ο ανταγωνισμός πλησιάζει με την διπλή κάμερα να είναι standard πλέον, ενώ έρχεται και με τριπλή κάμερα. Όταν βλέπουμε μια συσκευή που πλησιάζει τα €900, αυτές οι ελλείψεις φαίνονται αρκετά σοβαρές.

Ετικέτες: galaxy, review, samsung
Τελευταία ενημέρωση: Οκτ 06, 2018

Σχετικά Προϊόντα

Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Captcha